IFYE

 

IFYE (International 4H Youth Exchange) on 4H:n pidempiaikainen nuorisovaihto. Kesällä 2014 voit lähteä eri puolille Eurooppaa, Amerikkaan tai Asiaan.

IFYE -nuori viipyy kohdemaassaan 1–6 kuukautta asuen eri isäntäperheissä muutaman viikon kussakin. Hän on tasa-arvoinen perheenjäsen, joka osallistuu perheen arkielämään ja vapaa-aikaan kuten muutkin perheenjäsenet. Lisäksi IFYE -nuori pääsee tutustumaan paikallisen 4H:n tai vastaavan järjestön toimintaan. Tämä on isäntäperhevaihto, jonka aikana voidaan vierailla koulussa, mutta ei varsinaisesti opiskella.

Avoin, iloinen ja vieraasta kulttuurista aidosti kiinnostunut IFYE -nuori hyötyy vierailustaan eniten. Itsensä tunteminen sekä oman kulttuurinsa tuntemus ja arvostus luovat vankan pohjan kansainvälisyydelle.

IFYE -nuori huolehtii itse vakuutuksistaan ja matkakuluistaan kohdemaahan. Majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista kohdemaassa huolehtii paikallinen 4H-järjestö yhdessä isäntäperheiden kanssa. Henkilökohtaisista kuluista nuori vastaa itse.

Suomen 4H-liitto ei peri toimitus- eikä muista maksuja liittyen IFYE-vaihtoon. Tämä on tärkeä jäsenetu, joka kannattaa hyödyntää.

Vaihtoonlähdön hakemus

Pitkät nuorisovaihdot eli IFYE (International 4H Youth Exchange) vaihto voi kohdistua alla oleviin maihin.

Yli 18-vuotiaille: 

  • Euroopan maat: Itävalta, Latvia, Pohjois-Irlanti, Saksa, Skotlanti, Sveitsi, Viro, Venäjän Karjala, Puola 
  • USA (n. 2-3 kuukautta, 1 osavaltio)
  • Kanada
  • Taiwan, Etelä-Korea

Yli 20-vuotiaille:

  • USA (6 kuukautta, 1-2 osavaltiota)
  • Costa-Rica (3 kk) voi myös yhdistää USA-vaihdon kanssa
Itävallassa yöaikaan.