Kansainvälisyyskoulutukset

 

 

Kansainvälisyysviikonloppukoulutuksia järjestetään vuosittain ympäri Suomea. Toiminnallisissa koulutuksissa käsitellään monikulttuurisuutta, 4H:n kansainvälisiä vaihtoja ja leirejä sekä ideoidaan käytännön kansainvälistä toimintaa.

Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneet yli 14-vuotiaat, niin kerhonjohtajat, 4H-nuoret, aikuisohjaajat kuin toimihenkilötkin!

Koulutukset ovat useimmiten viikonlopun kestäviä vauhdikkaita tapahtumia. Viikonlopun aikana tutustutaan monikulttuurisuuteen liittyviin aiheisiin. Kursseilla saattaa olla vierailijoita, esimerkiksi ulkomaalaisia tai IFYE- vaihto-ohjelmassa olevia nuoria.

Lisätietoja saat 4H-liiton tapahtumakalenterista.

 

MOD-koulutukset

MOD (mångfald och dialog, monimuotoisuus ja vuoropuhelu) – peruskurssin tarkoituksena on lisätä osallistujien tietoisuutta omasta maailmankuvastaan. Omat arvot ja asenteet joutuvat koetukselle toiminnallisten harjoitusten myötä. Koulutuksen aikana tarkastellaan omaa identiteettiä ja kulttuuria, käsitystä ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista sekä omaa suhtautumista erilaisuuteen.

Kolmipäiväisen peruskurssin aikana etsitään työkaluja vuorovaikutuksen syntymiselle erilaisten ihmisten välille. MOD- jatkokurssilla perehdytään valtaan, yhteiskunnan rakenteisiin, rasismin moniin kasvoihin ja siihen mikä on oma vastuumme. Lähtökohtana työskentelyssä on yleismaailmalliset ihmisoikeudet.

MOD- koulutukset on tarkoitettu 4H-toimihenkilöille ja pitkään kansainvälisessä toiminnassa mukana olleille nuorille.

Lisätietoja Päivi Haapasalolta paivi.haapasalo(at)4h.fi